Zalmschotel met zure room

Hoofdgerecht
Zalmschotel met zure room

Bereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes, kook ze 4-6 minuten in zout water tot ze net gaar zijn. Laat ze goed uitlekken, doe ze terug in de pan en droog ze 30 seconden op het vuur.

Pocheer ondertussen de zalm in licht gezouten water zo’n 5-6 minuten, tot de vis net gaar is en nog wat glazig van binnen.
Haal de vis uit het water en laat hem op een bord afkoelen, snijd hem in stukken en verwijder eventueel de graten met een pincet. Breng de vis goed op smaak met zout en peper.

Smelt 25 gr boter in een grote koekenpan met zware bodem. Bak hierin de ui ca. 5 minuten zacht en bruin. Uit de pan nemen, op een bord leggen en nog eens 25 gr boter smelten. bak de aardappelen, al kerend 8-10 minuten goudbruin en knapperig. Doe de uien er weer bij, voeg de zalm toe en de resterende boter en bak 2 minuten tot de zalm en de uien goed warm zijn. Breng op smaak met zout en peper.

Meng de zure room met genoeg melk om hem iets vloeibaar te maken. Roer de bieslook erdoor en breng op smaak met cayennepeper en zout. Verdeel het aardappelen met zalm over 4 voorverwarmde borden en lepel de zure room met bieslook erover. Serveer dit gerecht met een groene salade.

Algemeen

  • Personen: 4 personen
  • Bereidingstijd: 50 minuten
  • Bron: kookmap Annelies

Ingredienten

450 gr zalmfilet zonder vel
75 gr roomboter
1 grote ui in ringen
mespunt cayennepeper
150 ml zure room
1-2 eetlepels melk
2 eetlepels fijngesneden verse bieslook
1 kilo bloemige aardappelen

Veel bekeken

Visburger
Noordzee krabben
Garnalen in groene curry