Zalm tompouce met forelmousse

Voorgerecht
Zalm tompouce met forelmousse

Bereiding

Snijd de knolselderij, de wortel eh het groen gedeelte van de courgette ( de rand) in blokjes van 1/2 cm. Kook de groenten apart elk 1 minuut in water met zout. Schep de groenten met een schuimspaan uit de pan. Speol in een zeef onder stromend koud water en dep goed droog.

Klop de slagroom lobbig en zet in de koelkast. Week de blaadjes gelatine in een kom met ruim koud water. Verwarm de bouillon in een steelpan. Neem de pan van het vuur en los de uitgeknepen gelatine al roerend in de warme bouillon op.

Bekleed de cakevorm ( 25 cm) royaal met vershoudfolie, laat de folie over de rand hangen. Bekleed de bodem met de helft van de zalm.
Pureer in een keukenmachine de forelfilet fijn. Voeg de bouillon toe en pureer glad. Laat de mousse snel in een kom met koud water afkoelen tot kamertemperatuur.

Spatel de slagroom, de groenten en peper naar smaak door de forelmousse. Schep de mousse op de zalm in de cakevorm. Strijk glad en verdeel de rest van de zalm erover. Vouw dicht met de overhangende fole. Laat minimaal 6 uur in de koelkast opstijven.

Verhit in een koekenpan de olijfolie. Breek de eitjes boven de pan. Bestrooi ze met zout en peper en bak ze op een laag vuur 1-2 minuten tot een spiegeleitje. Leg de eitjes op een plank en steek er met een uitsteker de dooier en een beetje eiwit uit.

Stort de zalmtompouce op een plank en verwijder de folie. Snijd de zalmtompouce in 10 gelijke stukken en leg ze op een grote schaal of op kleine amuse bordjes.Leg op elke zalmtompouce een uitgestoken eitje. Bestrooi met zout en peper en garneer met een takje dille

Algemeen

  • Personen: 10
  • Bereidingstijd: 45 minuten + 6 uur wachten
  • Bron: Tijdschrift Hallo Jumbo

Ingredienten

50 gr knolselderij
50 gr wortel
50 gr courgette
125 ml slagroom
2 blaadjes gelatine
75 ml visbouillon
2 pakjes gerookte zalm á 180 gr
1 pakje gerookte forelfilet á 125 gr
3 eetlepel olijfolie
10 scharreleitjes
1 bakje dille á 20 gr voor garnering

Veel bekeken

Carpaccio van dorade met basilicum en citroen
Gamba's met kruidenmayonaise
Scandinavische mosselen