Key lime pie met schuim

Taart
Key lime pie met schuim

Bereiding

Meng 150 gr bloem en de poedersuiker. Voeg 125 gr boter in stukjes en 1 eetlepel ijskoud water toe. Kneed het eerst met de deeghaken van de mixer en daarna met de handen tot een glad deeg. Zet het deeg ca. 1 uur koud weg. Was 2 onbespoten limoenen heet af, droog ze en rasp de schil. Pers alle limoenen uit en meet 125 ml limoensap af.

Vet een springvorm van 24 c doorsnede in. Rol het deeg op een beetje bloem uit tot een deeglap van 28 cm en leg he tin de vorm. Druk het deeg bij de randen aan. Prik de bodem met een vork meerdere keren in en beleg met bakpapier en bonen.
Bak de bodem ca 15 minuten in een voorverwarmde oven van 220 Gr.C.
Neem de bonen en het bakpapier van de bodem en bak het deeg bij dezelfde temperatuur ca 10 minuten verder.

Splits de eieren. Klop 6 eidooiers met de gecondenseerde melk tot een dikke crème. Roer het limoenraspel en sap erdoorheen. Strijk de vulling over de bodem. Bak de taart bij dezelfde temperatuur 20 -25 minuten. Dek hem eventueel af.

Klop het eiwit stijf, voeg daarbij geleidelijk de suiker toe. Strijk het geklopte eiwit over de taart. Laat hem onder de hete grill of in de oven bij de hoogste stand op het onderste rooster bruin worden. Laat de taart afkoelen.

Algemeen

  • Personen: 12 stukjes
  • Bereidingstijd: bereiding 40min bak 50min afkoel 2 uur
  • Bron: Koken en genieten

Ingredienten

150 gr bloem+ iets extra
1 eetlepel poedersuiker
125 gr + een beetje extra boter
4-5 limoenen
400 ml gecondenseerde melk
90 gr suiker
bakpapier
gedroogde bonen

Veel bekeken

Sticky walnoten taart
Koffie vulling voor een eclair
Zoute bladerdeeg stengels