Garnalensoep met limoenroom

Amuse
Garnalensoep met limoenroom

Bereiding

Pel de gekookte garnalen en bewaar de schaal en de koppen. Verhit een pan moet 3 eetlepels zonnebloemolie op hoog vuur. Voeg de schalen en koppen van de garnalen toe en bak dit stevig aan onder voortdurend roeren.
Maak de prei schoon en snij deze in fijne ringen. Snij 2 tnenen knoflook inclusief de schil in grove stukken. Snij de ui inclusief de schil in grove stukken. Voeg de prei, knoflook en ui toe aan de schalen. Bak wederom flink aan en blus het geheel af met de witte wijn. Voeg de kippenboullon en het water toe. Voeg de tomatenpuree toe en breng de bouillon aan de kook. Laat het 2 uurtjes rustig trekken.

Klop de slagroom totdat deze lobbig is. Rasp de schil van de limoen boven de room en maak op smaak met zout en peper. Bewaar de room in de koelkast tot gebruik.

Als de bouillon getrokken is, zet dan een fijne zeef op een andere pan. Schenk de soep hier doorheen en gooi de inhoud van de zeef weg.
Laat de soep inkoken op half hoog vuur tot ongeveer 1/3 van de soep overblijft.

Maak de garnalen schoon en snij het staartje eraf, snij de rest van de garnalen in stukjes. Voef de boter toe aan de ingekookte soep en pureer de soep met een staafmixer

Verdeel de stukjes garnaal over de glaasjes. Vul de glaasjes met de garnalensoep. Schep de limoenroom op de soep en garneer met de staartjes

Algemeen

  • Personen: 4
  • Bereidingstijd: 20 minuten + 2 uur wachten
  • Bron: Tijdschrift Feestelijk genieten Lidl

Ingredienten

200 gr Black Tiger garnalen
3 eetlepels zonnebloemolie
1 prei
2 teentjes knoflook
1 ui
1 dl witte wijn
150 ml kippenbouillon
150 ml water
1/2 eetlepel tomatenpuree
100 ml slagroom
1 limoen
1 eetlepel boter
zout en peper

Veel bekeken

Filobuiltjes met zalm en krab
Amandelkletskop met zalmpaté en kappertjes
Sushi