Bladerdeeg met zalm en groene asperges

Voorgerecht
Bladerdeeg met zalm en groene asperges

Bereiding

Laat de bladerdeeg plakjes ontdooien en snijd ze in tweeën. Bestrijk de helft van de plakjes met een kwastje en wat water en leg de plakjes per 2 op elkaar. Leg ze op vetvrij papier in een ovenschaal en bestrijk de bovenkant met los geklopt eigeel. Laat in de koelkast 10 minuten rusten. Verwarm in de tussentijd de oven voor op 180 Gr.C.
Zet de bladerdeeg plakken in de oven en bak ze goudgeel en krokant in 10-15 minuten.
Laat afkoelen. Kruid de zalmfilets met peper en zout en maak ze in de magnetron in 1-2 minuten bijna gaar. Maak nu de botersaus door de wijn samen met de sjalotjes tot de helft in te koken. Voeg de koksroom toe en laat nog even doorkoken. Nu de kervelblaadjes erbij doen en van het vuur af geleidelijk de boterblokjes door de saus kloppen. Op smaak brengen met peper en zout en warm houden tot gebruik. In tussentijd de asperges met een dunschiller aan de uiteinden afschillen en vervolgens in water met zout en gesmolten boter kort koken (4-6 minuten) en warm houden.
Nu met een kartelmes de bladerdeeg bakjes doorsnijden.Leg op de bladerdeeg plakjes de uitgelekte asperges en zalm leggen.
Nu de bovenkant erop zetten en het geheel weer op het ovenplateau plaatsen. Vlak voor het serveren in de oven verwarmen. Op voorverwarmde borden plaatsen en de saus over zalm en rondom scheppen. Garneren met kervelblaadjes

Algemeen

  • Personen: 4 personen
  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Bron: Kookboek: Koken met stijl & passie

Ingredienten

4 zalmfilets a 100 gr
4 plakken bladerdeeg
12 grote of 24 kleine asperges
1 eetlepel gesmolten roomboter
1 losgeklopt ei
peper en zout
2 zeer fijn gesneden sjalotjes
1 glas droge witte wijn
1/8 liter koksroom
100 gr koude roomboter, in kleine blokjes
50 gr verse kervelblaadjes

Veel bekeken

Gamba's met kruidenmayonaise
Bosuien soep met garnalen
Broccoli soep met rivierkreeftjes